Logo

Transhealing

Allt i universum är energier som vibrerar på olika frekvenser, det har forskare kommit fram till. Materialistiska saker som stolar, bord och stenar vibrerar på en låg frekvens. Elektricitet, luft och tankar vibrerar på en hög frekvens. Healingenergin är en stark helande energi som i sig själv vibrerar på olika höga frekvenser.

En generell definition av healing är allt det positiva vi gör, säger eller tänker. En kärleksfull beröring, ett vänligt ord, ett leende eller aktivt lyssnande är i allra högsta grad healing.
Healingenergin anses vara en väldigt stark kärleksenergi som aktiverar kroppens läkning på fysisk, mental, känslomässig och andlig nivå. Den medför ökad blodgenomströmning, kan lindra smärta och också lösa upp blockeringar av energi som förhindrar kroppens egen läkning. Den stärker läkekraften och den egna livskraften.

Alla människor som har medkänsla, empati och kärlek och som bryr sig om andra, kan ge healing. Genom att tona in med medkänsla och kärlek öppnar healern upp för den kärleksfulla energin. Healing är en gåva till alla människor här på jorden, oavsett vad för ras eller vilken religion de tillhör.

Det finns olika metoder av healing, det gemensamma för all healing är att den balanserar och harmoniserar energier som är i obalans oavsett vilken frekvens de arbetar på. En del healing metoder som t ex Reiki fokuserar mycket på att hela den fysiska kroppen. Reiki energierna är ”långsamma” energier i förhållande till t ex Theta healing som jobbar på en högre frekvens och är mycket snabbare och lättare. Healing metoderna har utvecklats utifrån varandra eller så har de gått ihop med varandra.
Healing är alltså ett samlingsnamn för en lång rad gamla beprövade tekniker som hjälper kroppen till sitt eget läkande. Många metoder innehåller symboler, ritualer och regler som kan vara en begränsning för utförandet och läkandet. Flera healers och klienter behöver dock ett system för att kunna utföra healing/ta emot healing. Det kan kännas tryggt när det finns metoder och ramar som utgör grunden för behandlingen.

Det mest optimala är att vara helt öppen som kanal/healer och kunna överlämna sinnet/kroppen åt healingenergin fullt ut, utan en speciell metod. Ju mer healern har arbetat med sig själv känslomässigt och släppt blockeringar och rädslor, desto renare och starkare blir healingenergin som healern är kanal för.

En healingbehandling ger oftast en behaglig mental och känslomässig upplevelse. Klienten känner sig gladare, lättare och upplever sig ha fått mer energi. Efter en healingbehandling blir motgångarna lättare att övervinna och klienten kan se fler möjligheter i det den möter. Healingen ger helt enkelt mer livsenergi som ger mental, känslomässig och fysisk läkning. Det är inte alltid vi förstår vad som händer under en healingbehandling, det är heller inte nödvändigt. Eftersom läkningen sker på flera olika nivåer är det omöjligt för människan att uppfatta hela läkningsprocessen.

Healing ersätter inte medicinsk behandling utan ska ses som ett komplement. Den som ger healing ställer inga diagnoser, föreslår eller utför ingen medicinsk behandling. En långvarig obalans i kroppen kräver ofta flera behandlingar för att kroppen ska nå till den avslappningsnivån som är nödvändig för att återgå till sin naturliga balans.

Det talas ofta om tre grundläggande drag inom healing: kontakthealing, distanshealing och transhealing.

Kontakthealing

Healing med fysisk kontakt är en mycket gammal healingform. Kontakthealing kännetecknas av att healern överför energi till mottagaren genom handpåläggning (eller håller sina händer några dm utanför den fysiska kroppen). Att vara healer innebär att så mycket som möjligt släppa taget om sin egen tankeverksamhet, öppna upp för healingenergin och stanna i sin egen inre harmoni. Då skapar healern möjlighet för healingenergin att flöda genom kroppen/sinnet som en kanal och därmed överföras till mottagaren via healerns händer. Vid kontakthealing kan healern känna energiöverföringen som värme, vibrationer eller en stickande känsla i händerna. Mottagaren får ofta en upplevelse av lugn, stillhet och harmoni – en skönt avslappnande känsla. Behandlingen kan ske liggande, sittande eller stående, med kläderna på.

Distanshealing

Distanshealing innebär att healern och mottagaren befinner sig på fysiskt avstånd från varandra. Det kan variera mellan några meter och flera tusen mil. Eftersom allt är energi och distanshealing skickas med tankens kraft, går sändningen blixtsnabbt.
Det finns olika sätt att skicka distanshealing. Det viktigaste är dock intentionen att sända positiv energi till mottagaren. Healern kan exempelvis ”tänka” att positiv kärleksenergi flödar till mottagaren. Det går också att fokusera ett starkt ljus kring mottagaren eller att låta mottagaren befinna sig mitt i ett hjärta. Varje healer har sitt eget speciella sätt och allt är ”rätt” när intentionen är positiv och innehåller ljus och kärlek.

Transhealing

Transhealing är en passiv process, i motsats till den aktiva processen i kontakthealing. Det är en mycket naturlig process som kan påverka människan på många olika nivåer: fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt.
Utgångspunkten för denna process är att healingenergin strömmar genom sinnet och auran av healern till klienten. Den mänskliga hjärnan inrymmer sinnet och inom det mänskliga sinnet finns tre nivåer av medvetande: det medvetna sinnet, det undermedvetna och supermedvetandet (som är en del av vårt sinne bortom intellektet). Genom att healern genom tankens kraft tar sig till det yttersta supermedvetandet, kan en kanal upprättas med andliga vägledare. Därifrån sker ett helande arbete genom healern till klienten. Anmärkningsvärt i detta arbete är att de helande energierna går direkt där de bäst behövs, oftast till orsaken av problemen. Healern befinner sig under transhealingbehandlingen hela tiden vid detta yttersta supermedvetande, mentalt helt utanför den helande process som pågår. Därför kan transhealing vara den enklaste och mest effektiva metoden, eftersom healern är helt utan mental inblandning i den helande processen.

Hur går en transhealingsession till?

Först får du berätta vad det är du vill ha hjälp med. Det kan handla om fysiska besvär, mentala problem eller kanske relationer som behöver förbättras. Genom att berätta din önskan till förbättring, skickas den energin vidare och gör det lättare för de andliga hjälparna att åtgärda det som behövs.
Du blir anvisad att sätta dig på en stol och jag sitter snett bakom dig. Jag lägger min ena hand på den övre delen av din rygg, och håller kvar den i samma position under ca 20 minuter.
Sessionen är klar och efter några minuters avslutande samtal är du redo att lämna rummet.

Du kan känna dig lite ”tagen” efter sessionen, oftast upplevs en behaglig och lugn känsla, det kan kännas som att du har fått extra energi och känner dig starkare i dig själv.


Priser

Transhealing (45 min.) 800 kr

Det kändes bra med healingen. Piggare!

Jessica


Beeyond
Norra Dorkarbyvägen 9B
815 96 Strömsbergs Bruk


0706566046
info@beeyond.se

View Ulla Alvarsdotter's profile on LinkedIn

Du vet väl att Beeyond har ett nyhetsbrev?